نخلط الماء والحليب والزيت وبياض البيضه والخميره والسكر ثم نضيف فانيليا ونضيف الدقيق بالتدريج حتي تتلم العجينه ثم نقسمها لقسمسن ناخد قسم فيهم ونحط عليه الكاكاو وقطعه زبده او زيت ونعجن حتي تتشكل عجينه لينه
نفرد كل عجينه علي شكل مستطيل ونضع عجينه الشوكولاته فوق العجينه الفاتحه
ونضع الحشو علي جهه من طرف المستطيل شوكولاته قطع وفول سوداني ولازم حشو مسكر ونملي كويس علشان سكرها هادي
نقطع تلت العجينه من الجهه الأخري لشرايط ونبرمها ونلف العجينه روول من جهه الحشو حتي تصل الي الشرايط المبروومه ونلفها عليها تتشكل ضفيره طوليه نضعها في صينيه مقاس ٢٢
ملحوظات مهمه للتسويه:
تدخل فرن اوسط حراره ١٨٠ لمده ٢٥ دقيقه تقريبا وتشيكو عليها من النصف بسكينه لو لسه عجينه واخدت لون من فوق حطو عليها ورقه زبده او ورق الومنيوم علشان ماتتحرقش وتاخد لون زياده وسيبوها عشر دقايق كمان لحد ماتستوي وترجعو تشيكو عليها لحد ماتستوي تمام
ملحوظات مهمه للحشو : السكر ف الوصفه معتدل لازم الحشو يكون مسكر زي شوكولاته البديله للنوتيلا سكرها عالي او شوكولاته قطع وفيها سكر المهم ان الحشو يكون فيه نسبه سكر
اول ماتطلع وهي سخنه ندهنها بمعلقه زبده سايحه للوش ونغطيها عشر دقايق
تعليقات
إرسال تعليق